Notifications
Online Users
Virtual World
Home   |   Find Friends  |  Learn More  |  Help Center  |  Media Center  |   Location: | Change
Media Center > Virtual Cities are Bought with Real Money - Finland Helsingin Sanomat

graybtn Discover Weblo.com graybtn
 
Virtual Cities are Bought with Real Money - Finland Helsingin Sanomat

Aug. 10, 2007
Reporter: Pekka Mykkänen, Finland Helsingin Sanomat
Tags: Weblo, Weblon, monopoli

Weblo-nettipalvelussa ostetaan virtuaalikaupunkeja oikealla rahalla

Omistaminen ei ole koskaan ollut helpompaa – eikä häilyvämpää. Virtuaalipuput, mielikuvitushotellit ja muut nettimetkut ovat saaneet kilpailijan kanadalaisesta keksinnöstä nimeltä Weblo.com, jota on luonnehdittu maailmanlaajuiseksi Monopoli-peliksi. Weblon idea on tämä: Koko maailma on kaupan virtuaalisesti, mutta kaikesta maksetaan oikealla rahalla.


 

Esimerkiksi Weblon kotikaupungin Montrealin saattoi torstaina ostaa hintaan 5 000 Yhdysvaltain dollaria, kun taas Yhdysvaltain republikaanien puolue oli kaupan pilkkahintaan 99,95 dollaria.


 

Tämä kaikki olisi hölynpölyä, ellei yli 40 000 ihmistä olisi liittynyt Webloon ja alkanut käydä kauppaa. Se sujuu kätevästi luottokortilla. The Washington Post -lehti kertoi torstaina, että esimerkiksi Yhdysvaltain pääkaupungin omistaa ja sen "pormestarina" toimii Connecticutista kotoisin oleva kiinteistönvälittäjä Mike Jameson.


 

Hän osti Washingtonin 95 dollarilla jokunen kuukausi sitten, mutta kauppaa sitä nyt 99 000 dollarilla. Järjettömältä tuntuvasta hinnasta huolimatta kaupungista hierotaan Jamesonin mukaan tosissaan kauppoja. Ostajaehdokas on kuulemma jonkin presidenttiehdokkaan kampanjakoneisto. Virtuaali-Kaliforniasta on maksettu 53 000 dollaria ja Texasista yli 23 000 dollaria, mitkä kuuluvat Weblon historian suurimpiin kauppoihin.


 

Suomen pääkaupunkia haluava joutuu huomaamaan, että Helsinki on jo myyty. "Nice ladies", on tuntemattoman omistajan ainoa kuvailu kaupungista.Kun jokin asia tai paikka on rekisteröity Weblossa, se voidaan myydä uudelleen tai sitä voidaan kehittää. Kaupunkeihin voi ostaa mainoksia, ja jatkossa niihin voi perustaa kauppoja. Ei ole epäilystäkään, että mitä enemmän Weblosta kirjoitetaan, sen kalliimmaksi sen virtuaalinen omaisuus käy. Kun torstaiaamuna pariisilaisen taidemuseon Louvren hinta oli The Washington Postin sivulla 250 dollaria, iltapäivällä siitä pyydettiin 4 000 dollaria.


 

Weblo ilmestyi nettiin viime syyskuussa. Aluksi sen pyörittämiseen kerättiin parin miljoonan dollarin pääoma ja viime kuussa siihen sijoitettiin 3,2 miljoonaa dollaria lisää.  Virtuaalimaailman luoja Rocky Mirza kertoi uutistoimisto Dow Jonesille äskettäin, että hän uskoo Weblon tuottavan voittoa vuoden loppuun mennessä. "Annamme ihmisille mahdollisuuden hankkia sellaista, mitä he kaipaavat. Virtuaalinen omaisuus on aivan yhtä hyvää kuin oikeakin."


 

Omaisuutta haalivat Weblo-kansalaiset selkeästi laskevat sen varaan, että verkkosivusta tulee paljon nykyistä suositumpi. Webloa on verrattu Second Life -palveluun, kolmiulotteiseen fantasiamaailmaan, jossa seikkaili torstaina 8,7 miljoonaa ihmistä. Jos miljoonat ihmiset alkavat vierailla Weblossa, Helsingin kaupunki saattaa miettiä, voisiko sen julkikuvaa monipuolistaa kahden sanan mittaisesta nice ladies -luonnehdinnasta.